Zagreb, Ružmarinka 17 - Tel.: 01 / 23 04 029 - Fax: 01 / 23 18 442 - e-mail: amk.maksimir@zg.t-com.hr

ČLANSTVO

Autoklub Maksimir
Ružmarinka 17, 10000 Zagreb
Tel. 01/ 23 18 442, 23 04 029,
23 69 951, 099 8139 018
E-mail: ak.maksimir@email.ht.hr

Radno vrijeme

Pon.-pet. 8.00 - 16.00 sati

 

ČLANSKA AUTORADIONICA

Barutanski jarak 83
Narudžbe za radionu 8.00 - 16.00 sati na tel: 23 18 442, 23 04 029, 099 81 39 018
E-mail: ak.maksimir@email.ht.hr

Radno vrijeme radione :

Pon. - pet. 9.00 - 17.00 sati

 

GDJE SMO?

VRIJEME

STANJE NA CESTAMA

RADIO SLJEME SLAVI U SVOJOJ SLUŠATELJSKOJ OBITELJI

 

Nakon 70 godina postojanja, Radio Sljeme slavi svoju obljetnicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susret djelatnika te popularne radio stanice i velikog broja slušatelja na zagrebačkom Zrinjevcu održan u subotu bio je u stvari potvrda višegodišnjeg građenja povjerenja između građana Zagreba i tog radija. Osim slušatelja, građani su svojim sudjelovanjem postajali godinama i kreator programa, kojega su željeli. Radio se sve više počeo baviti problemima građana, a sve manje zabavljačkim trendovima. Zbog toga su na proslavu 70-te godišnjice stigli ne samo slušatelji, već i brojni aktivni radijski sugovornici. Stekao se dojam da su došli predstavnici svih ulica i gradskih četvrti, kojima je radio Sljeme pomoglo da brže dobije pitku vodu, kanalizaciju, asfalt, da unaprijede svoj način življenja, kulturu i zabavu.

   “Sljemenaši” su zaslužni i za temeljito praćenje prometa. Brze i točne vijesti pomagale su građanima da saznaju sve što im treba za kretanje, izgradnju novih prometnica, cestovnu sigurnost. Kroz te teme upoznali su i neke radijske reportere, koji su se trudili da budu uvijek u toku zbivanja, poput novinara Ivana Hlupića, kojega su i na ovoj svečanosti mnogi tražili. Željeli su ne samo čuti već i vidjeti mnoga lica iz svakodnevnih emisija. Nakon puno godina ponovni susret bivšeg urednika Radio Sljemena Zvonka Šeba i umirovljenika, čestog gosta programa, bio je više nego dirljiv. Zaboravili su imena i prezimena, ali ne i osebujne osobne glasove.

 

 

 

 

 

Radio Sljeme podržavalo je od 1981. godine sve korisne aktivnosti novoosnovanog Autokluba Maksimir, koje su nadilazile dotadašnje aktivnosti istih ili sličnih oraganizacija.

   Mnogi radijski novinari iz drugih programa Radio Zagreba nisu do sada imali tu čast da se na ovakav osebujan način  – kroz svečanost – upoznaju s građanima, ali su ipak i nakon mnogo godina ostali u sjećanjima onih koji su ih slušali. Među njima su iz područja prometnih programa i Zvonko Bukovina, Dubravka Družinec i Vjeko Salmić, urednici emisija za vozače. Poznati glas iz proteklih vremena ostao je i Miljenko Pajalić, kojemu je bilo dovoljno svega nekoliko minuta da se nakon nekog skupa javi uživo u radio program. Jedan od urednika Radio Sljemena Zoran Zoković, novinar koji je došao na Radio iz tiskanih medija, znao je kako program radija približiti slušateljima, kako da pojednostavi informacije i učini ih svima korisnima. U tome možda i jeste sva tajna uspjeha “sljemenaša” i priznanja koje im iskazuje široka slušalačka obitelj. Zbog njih je vrijedilo ustrajati.

 

Na fotografijama:

  1. Ženskom dijelu sljemenske ekipe malobrojniji muški dio dao je i ovaj put logističku potporu
  2. Raznovrsni dnevni program Sljemena okupio je na svečanosti: prezadovoljne i one koje uvijek nešto žulja, ostarjele i nove stvaratelje u kulturi i umjetnosti, pjevače, vikendaše, kartaše, loše i dobre poznavatelje hrvatskog jezika, zdravstvene radnike, one koji bi s drugima uvijek nešto dijelili, pčelare, gostioničare, bivše i sadašnje glumce i plesače, Đuku iz D. Lomnice i Marijanu iz EU, publiku kakva se po raznovrsnosti može samo poželjeti.
  3. Reporterska ekipa Radio Sljemena puno je puta izvještavala o radu i aktivnostima Autokluba Maksimir. Vozači dobro znaju tko je “sljemenaš” Ivan Hlupić, ali i drugi reporteri.