Zagreb, Ružmarinka 17 - Tel.: 01 / 23 04 029 - Fax: 01 / 23 18 442 - e-mail: amk.maksimir@zg.t-com.hr

ČLANSTVO

Autoklub Maksimir
Ružmarinka 17, 10000 Zagreb
Tel. 01/ 23 18 442, 23 04 029,
23 69 951, 099 8139 018
E-mail: ak.maksimir@email.ht.hr

Radno vrijeme

Pon.-pet. 8.00 - 16.00 sati

 

ČLANSKA AUTORADIONICA

Barutanski jarak 83
Narudžbe za radionu 8.00 - 16.00 sati na tel: 23 18 442, 23 04 029, 099 81 39 018
E-mail: ak.maksimir@email.ht.hr

Radno vrijeme radione :

Pon. - pet. 9.00 - 17.00 sati

 

GDJE SMO?

VRIJEME

STANJE NA CESTAMA

AL JAZEERA SNIMALA DOKUMENTARAC U AUTOKLUBU MAKSIMIR

   

Produkcijska ekipa televizije Al Jazeera završila je u Zagrebu (30.3.2023.) snimanje dugometražnog filma. Zašto su ih zanimale fotografije autora Milana Ratkajca i što su u Autoklubu Maksimir saznali o prometnim događanjima u Zagrebu 1970-ih i 1980-ih godina?

    Nakon tri dana boravka u Zagrebu produkcijska ekipa televizije Al Jazeera završila je (30.3.2023.) snimanje dugometražnog dokumentarnog filma Halo taksi. Film se snima u tri dijela, svaki u drugoj državi i svaki traje sat vremena. Snimljeni materijal predstavljat će povijest taksi prijevoza i njegov kulturološki utjecaj kroz desetljeća i generacije sa zadnjeg sjedišta. Dio jedne od epizoda sniman je u Autoklubu Maksimir, udruzi koja je sudjelovala u unapređenju taksi prijevoza u Zagrebu, a posjeduje veliki fond slikovnog i drugog materijala (autora Milana Ratkajca) o cestovnom prometu u godinama 1970. i 1980., a i sama je sudjelovala u raznim pozitivnim prometnim događanjima u proteklih 40 godina.

    Što će gledatelji Al Jazeere sa “zadnjeg taksi sjedala” saznati o novostima ili posebnosti u Zagrebu, kakve nisu imali drugi gradovi? Podsjetit će ih da su godine 1970. i 1980. predstavljale posebnost, kakva se rijetko događala u određenim razdobljima. Tih godina puštena je u promet prva autocesta Zagreb-Karlovac, napravljen je najveći autoservisni centar na Balkanu, privatni i društveni autoservisi izveli su pravu tehnološku revoluciju, dotad neviđenu, pružajući besplatne tehničke usluge svim građanima Zagreba, radionice su postale školama za stjecanje znanja iz popravaka automobila, građani Hrvatske po prvi puta stekli su pravo na jeftinija ljetovanja u auto kampovima. Zagreb je postao mjestom promocija novih proizvoda iz više zemalja kojima se poboljšava rad motora, štedi gorivo, obavljaju brži popravci karoserije, obnavlja lakiranje i dr. Žene se više cijene, masovno postaju vozačice, instruktorice autoškola, kontrolorke na stanicama za tehnički pregled, regulatorice na prometnicama, otvaraju uslužne i druge specijalizirane radionice kakvih nema u drugim mjestima, postaju direktorice tvrtki, urednice automobilskih rubrika u medijima, preuzimaju vođenje autoklubova.

    To su godine s najviše velikih i malih izuma, prepravaka vozila po sistemu sam svoj majstor. Vozači amateri uključuju se u pružanje tehničke pomoći vozačima u gradovima i autokampovima. Počinju velika organizirana putovanja u udaljene zemlje koja su duga i desetke tisuća kilometara, liječnički pregledi vozača postaju besplatnima, plinaši, kampisti, pravnici i žene osnivaju svoje klubove u kojima realiziraju dio svojih interesa.

    Osnivanjem Autokluba Maksimir obogaćuju se granice djelovanja i rada bivšeg AMSJ, a ovaj autoklub postaje najmasovniji u bivšoj državi. Zbog velikog broja aktivnosti, provođenih po prvi put u povijesti grada, Zagreb je proglašen najsigurnijim prometnim gradom.

    U pričama putnicima ispričanima za uživanje na zadnjem taksi sjedištima neće se zaboraviti da je u tim godinama Zagreb dobio novi repetitor na Sljemenu, nova vozila za tehničku pomoć na cestama, Informativni centar i dr.

 

 

 

 

 

 

NA FOTOGRAFIJAMA:

  1. Dio filma sniman je u prostorijama Autokluba Maksimir
  2. TV ekipa dobila je puno fotografija vezanih za promet u Zagrebu