Zagreb, Ružmarinka 17 - Tel.: 01 / 23 04 029 - Fax: 01 / 23 18 442 - e-mail: amk.maksimir@zg.t-com.hr

ČLANSTVO

Autoklub Maksimir
Ružmarinka 17, 10000 Zagreb
Tel. 01/ 23 18 442, 23 04 029,
23 69 951, 099 8139 018
E-mail: ak.maksimir@email.ht.hr

Radno vrijeme

Pon.-pet. 8.00 - 16.00 sati

 

ČLANSKA AUTORADIONICA

Barutanski jarak 83
tel. 23 18 442, 098 223 411,
098 382 886, 098 308 082
E-mail: ak.maksimir@email.ht.hr

Radno vrijeme

Pon. - pet. 9.00 - 17.00 sati

 

GDJE SMO?

VRIJEME

STANJE NA CESTAMA

ZBOG LJETNJIH TURISTIČKIH AKTIVNOSTI AUTOKLUB „MAKSIMIR“ POSTAO NAJSPOMINJANIJI KLUB U EUROPI

 

Nakon 38 godina napornog rada u motoriziranom turizmu Autoklub „Maksimir“ postao u 2019. godini najspominjanijim autoklubom u Europi. Razlog je u pravodobnom informiranju autoturista o kritičnim temperaturama u zatvorenom automobilu koje su dosezale u Zagrebu 74 i 81 stupanj…

Više od 1,5 milijuna ljudi, koji su namjeravali ovog ljeta krenuti automobilom na odmor, zahvaljujući zagrebačkom Autoklubu „Maksimir“ moglo je saznati što ih očekuje na putovanjima. Autoklub je prvi u državi počeo mjeriti temperature zraka u automobilu parkiranom na suncu i uspoređivati ih s onima u hladu i o tome objavljivati dnevna stanja u najtoplijim danima.

Zabilježene temperature, najprije od 74, a zatim i 81 stupanj celzijevih, mogao je pozitivno utjecati na građane da se adekvatnije pripreme za putovanje automobilom.

Pripremajući se za toplinske udare, koje su ranijih godina najavljivali meteorolozi, Autoklub „Maksimir“ omogućio je svim vozačima u Zagrebu da besplatno provjere funkcioniranje klimatskih uređaja u svojim automobilima prije polaska na put. Članska autoradionica obavljala je i druge preventivne preglede vozila, otklanjajući besplatno sitnije kvarove. RADEĆI SVIH LJETNJIH DANA bez prekida, stručna služba Kluba omogućila je građanima da na najbrži način dođu do svih dokumenata i informacija potrebnih za putovanje automobilom u inozemstvo. Istodobno stručnjaci  tehničke pomoći na cestama uspješno su popravljali kvarove na vozilima na cestama Zagreba. Od 01. lipnja do 15. kolovoza 2019. osposobljeno je za daljnju vožnju 400 vozila.

Informacije o temperaturama doprle su do gotovo svih bližih zemalja, sve do  Kosova i Sjeverne Makedonije. Prenosili su ih svi mediji, a televizija i u najgledanijim terminima (središnji dnevnik). Više od 60 internetskih portala obajvljivalo je nalaze Autokluba „Maksimir“, a Francuska je s udjelom od 23,68% postala drugom europskom zemljom u praćenju sadržaja na web stranici Autokluba „Maksimir“. Neki prilozi serijala o rizičnim putovanjima automobilom ljeti doživjeli su na web stranici rekordnu posjećenost.

Autoklub „Maksimir“ sustavno i bez prekida radi od 1981. godine na razvijanju automobilskog turizma u Hrvatskoj. Klub je prvi počeo izdavati knjižicu Cjenik kampiranja, osigurao je domaćim turistima velike popuste u autokampovima, pružao kampovima logističku podršku slanjem ekipa automehaničara koji su u sezoni  davali besplatnu tehničku pomoć njihovim gostima, pokrenuo je novine za turiste. Brojnim građanima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i  Bosne i Hercegovine omogućio je ljetovanje na moru, kad si to nisu mogli priuštiti na druge načine. Za cijelo vrijeme  Domovinskog rata bio je aktivan na širenju domaćeg turizma u mogućim uvjetima.

Prije početka glavne turističke sezone Autoklub „Maksimir“ je počeo objavljivati seriju od 21 napisa o tome kako izbjeći  neke  posljedice na putovanjima automobilom. Neka upozorenja su se, nažalost, ostvarila kao npr. prva ljudska žrtva zbog visoke temperature u automobilu, pad automobila u more, zapaljenje automobila, pretakanje benzina na otvorenoj cesti (u koloni vozila), kvarovi vozila zbog slabog tehničkog održavanja i dr.

Kako se zbog promjene klimatskih uvjeta mogu idućih godina očekivati još snažniji toplotni udari, Autoklub „Maksimir“ već sada traži veće aktivnosti svih koji brinu o zdravlju i životu ljudi, kao i o sigurnosti prometa na cestama u toku turističke sezone da u sklopu svoje djelatnosti i ovlasti poduzmu određene aktivnosti. O njima već sada izvještava Autoklub „Maksimir“ na svojoj stranici www.amk-maksimir.hr